JAVŲ KOMBAINAI LIETUVOJE


javų kombainas
Lietuviškas oras labai permainingas, tad kartais juo negalima pasitikėti. Nieko keisto, kad daugelis ūkininkų javapjūtės laukia su dideliu nerimu. Ne visada oras būna palankus javų nupjovimui ir sutvarkymui, tad tik kokybiška technika garantuoja, kad darbai pavyks sėkmingai. Šio tipo technikai dažniausiai keliami bene didžiausi reikalavimai. Jeigu pasirenkant traktorių į tam tikrus aspektus žiūrima pro akis, tai kombainai privalo atitikti visus pirkėjo nustatytus reikalavimus. Tik taip užsitikrinsite, kad technika sėkmingai atliks jai skirtą darbą.

Javų kombainai Lietuvoje dažniausiai būna savaeigiai. Smulkiau jie klasifikuojami pagal:
  1. Trys pagrindinės grupės: klavišiniai, hibridiniai, su kūlimo-separavimo būgnu (vienu arba dviems).
  2. Pagal kūlimo aparatą: vieno būgno, dviejų arba daugiabūgniai.
  3. Pagal važiuoklę: ratiniai, pusiau vikšriniai, vikšriniai.
Javų kombainai pasirenkami pasikonsultavus su mūsų komandos profesionalais. Įvertinę kiekvieno kliento poreikius, stengiamės pasiūlyti tai, kas labiausiai patenkintų jo reikalavimus.

Šiuo metu Lietuvoje savo produkciją teikia daugiau nei 100 skirtingų kombainų gamintojų, tad kuo daugiau kriterijų įvertinsite – tuo geresnį variantą pavyks pasirinkti.

Kombaino našumas

Atitinkamai, kokio dydžio javų lauką turite, reikia įsigyti konkretaus galingumo techniką. Siekiant suvokti, kokio galingumo kombainas Jums reikalingas – įvertinkite lauko plotą bei įrangos našumą.

Našumas (ha/val.) = kombaino greitis x pjovimo plotas x K1 (laiko naudojimo koeficientas) /1000

Logiška, kad kuo didesnį lauką apdirbti teks – tuo galingesnės įrangos reikės. Mūsų teikiama DEUTZ – FAHR produkcija atitinka aukščiausius reikalavimus. Šios firmos kombainai puikiai tinka tiek dideliems ūkininkams, tiek nedidelius javų laukus turintiems asmenims. Kaina nėra didelė, o nauda – neapskaičiuojama.

Ekonomija

Javų kombainas dažniausiai perkamas 10-čiai ar 20-čiai metų. Kartais dar ilgesniam laiko tarpui. Svarbiausia, tinkama priežiūra garantuos, jog technika sėkmingai veiks ilgą laiką. Kombaino išlaikymo išlaidas paprasčiau galima skirti į laikinas ir nuolatines. Įvertinę kaštus, paprasčiau suvoksite, kokios Jūsų galimybės įsigyti įrangą.

Kuomet perkate kombainą – rekomenduojame atkreipti dėmesį į tam tikrus veiksnius, kurie vėliau Jums gali kainuoti tam tikras papildomas išlaidas.
  • Kiek preliminariai gali kainuoti įsigytos technikos remontas tuomet, kai iškils kokios nors problemos? DEUTZ – FAHR Lietuvoje žinoma kompanija, tad nesunkiai atrasite reikiamas detales.
  • Kokios yra atsarginių dalių arba priedų kainos.
  • Kiek įsigytai technikai reikės skirti investicijų į kurą.
  • Kiek kainuos papildoma įranga, kuri kombainą padaro dar funkcionalesniu?
  • Kiek reikės samdyti žmonių, užtikrinančių, kad kombaino darbas būtų tikslingas? O gal įranga tokia funkcionali, kad papildomai neteks investuoti pinigų į samdinius?
Kombaino charakteristika

Detali charakteristika prie kombaino aprašymo padės suvokti, ką tiksliai perkate. Konsultacijos su profesionalais padės įvertinti, ar pasirinkimas Jus tenkina.
  1. Vieni kombainai labiau tinka žemoms augalų kultūros, o kiti – aukštaūgėms.
  2. Platūs kombaino ratai labai dažnai naudojami nelygiuose laukuose, kadangi dėl platumo jie gali nesunkiai įveikti net ir sudėtingus ruožus.
  3. Galima įsigyti kombainą, kuris yra varomas visais keturiais ratais. Tai kur kas galingesnis prietaisas, kuris padeda greičiau įvykdyti tam tikrus darbus.
  4. Skirtingų kultūrų apdorojimui gali būti reikalingi skirtingi adapteriai.
Laukų pobūdis

Kuo laukas siauresnis arba mažesnis – tuo mažesnių matmenų kombainas tinka. Didelio javų kombaino pirkimas nedideliam žemės plotui ne palengvins, tačiau priešingai – kur kas labiau apsunkins darbus. Jeigu laukas yra nelygus – tokiu atveju reikia specialių pjautuvų, kurie sugebėtų skirtingo aukščio vietose tvarkingai nupjauti augalus.

Priežiūra

Jeigu norite, kad javų kombainas sėkmingai peržiemotų – tokiu atveju prietaisą rekomenduojame laikyti sausoje, erdvioje ir nuolatos vėdinamoje patalpoje. Deja, dėl dydžio ne visada pavyksta atrasti tinkamą garažą ir kombainai žiemos metu būna paliekami be priežiūros lauke. Tokiu atveju rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalais, kurie gali patarti, kaip padėti įrangai sėkmingai peržiemoti.

DEUTZ–FAHR – geriausias pasirinkimas

Profesionalią žemės ūkio techniką teikianti kompanija garantuoja, kad įsigyta įranga tarnaus ilgai ir sėkmingai. Ilgametė patirtis padėjo profesionalams sukurti tokius kombainus, kurie panoksta net ir išrankiausių asmenų poreikius. Tuo pačiu mūsų komanda glaudžiai komunikuodama su tiekėjais stengiasi pagerinti pristatymo kokybę ir tuo pačiu atsižvelgdami į klientų lūkesčius teikia geriausias technikos pardavimo paslaugos.

Kad javų kūlimas – būtų tikras malonumas.

Komentarai