Kodėl jums reikalinga siuvimo mašina

siuvimo mašina
Siuvimas, siuvinėjimas, drabužių ar aksesuarų modeliavimas gali būti pomėgis, gyvenimo būdas ar pragyvenimo šaltinis. Siuvėjo specialybė yra tarp dešimties populiariausių amatų, tad natūralu, jog kiekvienas namuose turi ne tik adatą ir siūlą, bet kyla pagunda įsigyti ir siuvimo mašiną. Jei svarstote kokią rinktis ir ką reikia žinoti, pateiksime keletą praktiškų patarimų.

Apsispręskite kokios funkcijos jums reikalingos

Skirtingos siuvimo mašinos geriau atlieka vienus ar kitus darbus. Kitaip sakant, yra specializuotos. Vienos labiau tinkamos lopyti drabužius, kitos siūti sudėtingo kirpimo modelius, trečios taikomiesiems darbams. Taigi, pagalvokite, kurie iš šių darbų jums svarbesni: 
  • Drabužių taisymas – lopysite, atlenkinėsite, prisiuvinėsite detales prie audinio ir kt. 
  • Nesudėtingo sukirpimo drabužių siuvimas – siūsite aprangą kūdikiams ar vaikams, trikotažinius drabužius, prijuostes, sijonus, keisite užtrauktukus ir kt. 
  • Sudėtingų modelių drabužių siuvimas: kostiumai, paltai, kelnės, drabužiai iš storesnių audinių – odos, vilnos, filco ir kt. 
  • Taikomieji darbai – siuvinėjimas, sagų įsiuvimas, kraštelių apsiuvimas ir pan. 
Jei neapsisprendžiate kas svarbiau ir aktualiau, rinkitės kuo universalesnę siuvimo mašiną, atliekančią daugiau funkcijų.

Universalesnė siuvimo mašina nebūtinai reiškia sudėtinga ir brangi. El.parduotuvėje https://www.b-a.eu/c1555/Siuvimo-masinos platus pasirinkimas įvairių siuvimo mašinų įvairiam biudžetui, tad tikrai yra iš ko pasirinkti. 

Kodėl nereikia bijoti investuoti į siuvimo mašiną

Net jei nesate patyrusi siuvėja, o tik mėgaujatės siuvimo procesu ar tik mokotės, nebijokite įsigyti brangesnę, kokybiškesnę siuvimo mašiną, kuri atliks daugiau funkcijų. Pirmiausia, pasisiūti pačiam yra pigiau. Be to, galima pasisiūti vienetinį modelį. Juk tikrai ne vieną kartą este atsidūrusi situacijoje, jog nerandate ką įsigyti, drabužiams, kuriuos matuojatės parduotuvėje vis kažko trūksta, o žvelgiant į save veidrodyje kyla mintis, jog pati pasidarytumėt geriau. Ir taip, tai įmanoma. Savo rankomis kurtas ir siūtas drabužis bus unikalus, vienetinis ir būtent toks, kokio norėjote. Beje, apsivilkus savo pačios apsisiūtą drabužį, užplūdęs pasididžiavimas vertas milijono.

Siuvimas, drabužių pataisymas ir perdarymas yra prisidėjimas prie ekologijos. Juk gyvenant mūsų kūno proporcijos kinta, drabužius išaugame arba šie tampa per dideli. Galint juos perdaryti, prisidedame prie gamtos išsaugojimo. Vietoj to, kad išmestume ir vėl pirktume, atnaujiname drabužį ir vėl turime ką apsivilkti neleidžiant be reikalo pinigų.

Yra argumentuojančių, jog susiūti prairusią siūlę, atlenkti kelnes ar pakeisti užtrauktuką galima ir nunešus drabužį į siuvimo atelje. Galima, tačiau apsimoka, jei to prireikia tikrai itin retai. Siuvant dažniau, labiau apsimoka turėti siuvimo mašiną namuose. Be to, siuvimo mašina yra puiki atpalaidavimo priemonė, pramoga, hobis, kuris leidžia tobulėti ir patirti kūrybos džiaugsmą. Po įtemptos darbo dienos prisėsti ir pasiūti kokį mažmožį savo vaikui yra pats geriausias poilsis ir malonumas.


Komentarai