Dantų balinimo rinkinys – ar sunku rasti tokį, kuris išties veiktų?

oralgen nupearl dantų balinimo rinkinys klipshop.lt
Dažnai žmonėms kyla klausimas, ar dantų balinimas namuose išties yra veiksmingas? Juk kiekvienas dantų balinimo rinkinys yra lydimas pažado, kad po jo naudojimo dantys bus akinančio baltumo, tarsi perlai. Tačiau dauguma mūsų nuo seno kasmet leidžia valandas dantisto kėdėje, kad būtų pašalintos kavos ar maisto dėmė, įsikūrusios ant mūsų dantų. O siaubą keliantys burnos higienai skirti prietaisai kartais atrodo tiesiog išmuš visus dantis. Tačiau dantų balinimas neturi būti skausminga procedūra, o ją laisvai galima atlikti ir namuose. Ir nors dauguma namams skirtų rinkinių atrodo ne visai patikimai, tačiau patyrę burnos higienos meistrai teigia, kad dauguma namų naudojimui skirtų rinkinių yra išties veiksmingi.

Net ir geriausiu atveju ir įsigijus pačius kokybiškiausius produktus, efektas tikrai nebus šimtaprocentinis. Juolab, kad skiriasi kiekvieno žmogaus dantų emalis, spalva, o taip pat ir apnašų lygis. Taigi, pirmas žingsnis link efektyvaus dantų balinimo namuose yra suprasti, kam yra skirtas dantų balinimo rinkinys ir kada jis yra efektyvesnis nei tiesiog įprastas dantų valymas šepetėliu. Svarbu atminti, jog dantų balinimas nėra įprastos dantų ir burnos higienos pakaitalas, o tai reiškia, kad net ir naudojant įvairias balinamąsias priemones, vistiek du kartus per dieną būtina dantis valyti, o geriausia tai daryti kokybišku elektriniu dantų šepetėliu.

Svarbu tai, jog dantų apnašos būna dviejų skirtingų tipų – vidinio ir išorinio sluoksnio. Išorinės apnašos yra tos, kurias pašalinti padeda dantisto atliekama burnos higiena.Įprastai tai būna kavos, arbatos, tabako, raudono vyno ar spalvoto maisto sukeliamos dėmės. Tokias dėmes pašalinti ir prižiūrėti bendrą burnos sveikatą tarp vizitų pas dantistą galima naudojant tiesiog balinamąją dantų pastą ar balinančias juosteles. Tuo tarpu vidinio sluoksnio apnašos būna susikaupusios emalyje, o jas dažniausiai sukelia amžius, genetika ir tam tikrų vaistų vartojimas. Norint pašalinti tokias dėmes gali tekti naudotis itin agresyviomis dantų pastomis ar balinimo priemonėmis, o kai kuriais atvejais dantų balinimo rinkinys turėtų būti parenkamas dantisto.

Populiariausias ir geriausiai veikiantis dantų balinimo rinkinys yra tas, į kurį įeina keletas skirtingų dantų balinimo priemonių. Pastaruoju metu ėmė populiarėti dantų balinimas šviesos terapija, kuomet tam tikri spinduliai padeda aktyvinti balinamąjį gelį ir todėl dantų balinimo efektas būna kur kas greitesnis. Todėl verta ieškoti tokio rinkinio, kuriame būtų kombinuojamos dantų balinimo kapos, gelis ir dantų balinimo pieštukas. Pavyzdžiui į Oralgen gamintojo rinkinį NuPearl įeina ne tik pieštukas, gelis ir kapos, bet ir balinamoji LED lempa. Tai reiškia, jog rinkinį naudojant nuolat galima pasiekti trigubai geresnių rezultatų, nei naudojant vieną tam tikrą priemonę. Taip pat tokiame rinkinyje naudojamos itin natūralios medžiagos, todėl galima nesibaiminti dėl potencialaus dantų jautrumo. Taigi, atrasti tinkamą namų naudojimui skirtą dantų balinimo rinkinį išties nesudėtinga, tiesiog reikia atsižvelgti į jo sudėtį bei nenutrūkstamai jį naudoti.

Komentarai