Civilinės atsakomybės draudimas – visų vairuotojų reikalas



Kai kurie dalykai yra subjektyvūs. Pavyzdžiui, vieni žmonės mėgsta picą su ananasais, o kiti tokio pasirinkimo nesupranta. Bet štai civilinės atsakomybės draudimas – būtinas visiems vairuotojams. Turi automobilį – reikia ir draudimo.
Nelyginami dalykai?

Dažnai kalbama, kad pagrindinis dalykas, nuo kurio priklauso važiavimo saugumas ir kokybė, yra padangos. Šnekama, kad būtent jos liečiasi su keliu ir yra tarsi komunikatorius tarp mašinos ir kelio dangos. Todėl padangoms privalu skirti deramą dėmesį. Draudimui irgi būtinas deramas dėmesys.

Tačiau yra skirtumas. Padangos priskiriamos dalių kategorijai. O civilinės atsakomybės draudimas nėra dalis. Tad koks bendras vardiklis? Būtinumas. Ir atitinkamos padangos privalomos, ir draudimas. Todėl nei kiek neperdedame, kai rašome, kad draudimas – visų vairuotojų reikalas.

Nors civilinės atsakomybės draudimas ir padangos – vargiai lyginami dalykai, vis dėlto minėta būtinumo sąlyga juos padaro vienos temos skyriais.
Draudimo nauda

O dabar – apie draudimo naudą. Įvykus eismo įvykiui džiaugiamasi, kad automobilis apdraustas. Jei esate avarijos kaltininkas ir neturite draudimo, laukia nemenki nuostoliai. Nuostoliai laukia ir tada, jeigu avariją sukėlė kitas eismo dalyvis, bet jūs nesate apdraudę savo mašinos.

Kad ir kaip atsargiai vairuojate, eismas yra eismas. Net ir nesmarkaus stuktelėjimo atveju civilinės atsakomybės draudimo nauda didelė.
Apdrausti automobilį galima internetu

Kadangi draudimas aktualus daugeliui, gera žinoti, kad jį įsigyti galima tiesiog internetu. Turite kompiuterį ir internetą? Naudojatės elektronine bankininkyste? Puiku! Draudimas – nesudėtingas reikalas.

Dar geriau yra tai, kad specialioje skaičiuoklėje nesunku palyginti kainas. Jei nenorite suploti itin daug, skaičiuoklės funkcija taps pasirinkimu numeris vienas.
Ateities prognozės

Automobiliai modernėja. Civilinės atsakomybės draudimas gal ir lieka toks pat, tačiau vien galimybė įsigyti internetu reiškia nemažai. Tačiau ar kada pagalvojote apie pačių automobilių pirkimą internetu? Įsivaizduokite: taip, kaip dabar įsigyjate telefoną, laikrodį ar batus, taip ir mašiną nusipirktumėte internete. Turime galvoje ne skelbimų portalus, o atstovybių pasiūlymus.

Ateities prognozės šia tema gana pozityvios. Manoma, kad daug mašinų ateityje bus nuperkama būtent virtualiu būdu.
Įdomumas ir išlaidos

Bandant apskritai įvertinti automobilių pasaulį peršasi prielaidą, jog tai ir išlaidos, ir įdomumas. Automobilio įsigijimas – pinigai. Registracija – pinigai. Diržai, tepalai, filtrai – pinigai. Padangos – pinigai. Kuras – pinigai. Neplanuoti gedimai – pinigai. Profilaktika – pinigai.



Ką gi, mašina mėgsta ne tik žodį „pinigai“, bet ir pačią valiutą. Net jei norėtųsi išvengti draudimo reikalų, verčiau laikytis įstatymų. Net ne verčiau, o privalu. Kai viskas tvarkinga, tai ir eisme dalyvauti saugiau bei maloniau.