SEO agentūra ar programuotojas?

Visada kaina lemia pasirinkimą? Tiems, kas nežiūri į ateitį, deja, taip. Verslas, kuris rūpinasi, ką veiks po 5 metų žino tikrąją paslaugų vertę ir viską daro taip, kad vėliau būtų tik geriau. Tai itin aktualu verslo santykiams su SEO rinka.

Dažnas verslininkas klausia: kas padarys mums SEO? Agentūra, ar pažįstamas programuotojas? Tie, kurie susideda su pažįstamu programuotoju, dažniausiai nusivilia per pusmetį ar metus. SEO agentūros irgi nėra šventos, tačiau visada galima pakeisti vieną kita.
Apie SEO paslaugų teikėjų pasirinkimo skausmus kalbėjomės su Taurusmedia.lt agentūros vadovu Mantu. Jis aiškiai davė suprasti, kad norintys pigiai permokės artimoje ateityje.

Programuotojai turi vieną bėdą – „išgaruoti“...

Kai SEO puslapiui daro programuotojai, kurie išmano savo darbą – viskas tvarkoje. Yra vienas minusas. Laisvadarbis programuotojas, SEO specialistas ar dizaineris turi stebuklingų galių ir po kurio laiko tiesiog išnyksta su visais galais. Tada niekas nežino, kas ir kaip buvo daryta, todėl naujiems žmonėms, užsiimantiems įmonės puslapio priežiūra vidurius suka kokį mėnesį, renkant informaciją, reikalingą darbui.
Gerai tik kad dauguma puslapių padaryti su Wordpress turinio valdymo sistema (taip buvo ne visada, seniau programuotojai turėjo nuosavus TVS), tai bent juos taisyti galima greitai. Geros SEO agentūros tuo ir pasižymi, kad gali perimti apleistą puslapį ir jį „išgydyti“, prikelti naujam gyvenimui.

SEO agentūra niekada neserga

  • Kada pataisysi tą klaidos eilutę?
  • Po poros savaičių. Dabar sergu...
Toks dialogas gana dažnas, kai įmonės SEO tvarko laisvadarbis (freeanceris). SEO agentūros paprastai neserga ir 2 savaičių laukti nereikia. Ten visada atsiras kažkas, kas ištaisys tą klaidą ir judės toliau, net jei ir keli darbuotojai iš tiesų susirgs. Tiesiog Lietuvoje verslas dirba būtent taip.
SEO agentūros turi etatinius ir neetatinius programuotojus ir kitų sričių specialistus. Jei nuolatinis darbuotojas susirgo, visada galima nusamdyti žmogų iš šono ir greitai viską sutvarkyti. Toks darbas yra efektyvus, o užsakovui tikrai nesvarbu, kas kodą pakeitė – Jonas ar Andrejus.

Atsiskaitymai pagal sutarties sąlygas

Taip, verslas su verslu dirba korektiškai, susitardami. Čia nebūna jokių kaulijimų prieš savaitgalį išmokėti avansą – 100 eurų. Visos išlaidos yra planuojamos ir numatytos. SEO agentūros veikia mėnesinio mokesčio principu, todėl visiems visada aišku, kokio dydžio sąskaita bus atsiųsta pasibaigus mėnesiui.

SEO agentūra nuolatos mokosi

SEO nuolatos keičiasi. Kas keletą mėnesių būna gana reikšmingų pasikeitimų. Laiku į juos nesureagavus, gali kilti didelių bėdų. Programuotojas nelabai kada turi laiko sekti naujausias SEO tendencijas. SEO agentūra jas seka nuolatos. O kai SEO senas, tai ir neaišku kodėl paieškų rezultatai eina prastyn... Tokia yra mokslų kaina šioje srityje. Todėl to reikia viską daryti pagal naujausius Google reikalavimus, o ne tuos, kurie buvo prieš keletą metų.

SEO agentūra yra brangiau

O taip! Tikrai brangiau. Čia kaip ir advokatai – atstovauja vienas žmogus, o išlaikyti reikia visą komandą. Klausimas tik toks, jei sutaupius 1000 eurų dabar, kiek tūkstančių nebus uždirbta po 6 mėnesių? Arba dar blogiau, kiek tūkstančių teks išleisti Google baudų „nuėmimui“? Kai kam teko net prekės ženklą keisti, nes to „bano“ nebebuvo įmanoma „nuimti“. Ar tikrai verta rizikuoti? Protingi nerizikuoja ir beveik visada laimi.