Sugadinus kolegos mašiną, greita paskola tapo išeitimi



Kartais greita paskola gali labai pagelbėti ir tuomet, kada tenka atlyginti netikėtai padarytus nuostolius. Viena tokių istorijų nutiko ne Lietuvoje, tačiau Lietuvos pilietės iniciatyva.


Slaugo senelius Ispanijoje


Jurgita sako, kad pirmasis mini kreditas jos gyvenime buvo reikalingas, kai reikėjo išvykti dirbti į užsienį – slaugyti senelių Ispanijoje. Tai populiarus darbas, o šį darbą jai parūpino buvusi klasiokė, kuri ten verčiasi tuo pačiu. Tačiau visgi tenka pripažinti, kad šis darbas tapo gana sudėtingu, kuomet Jurgita papuolė į ne tokią ir mažą bėdą...

Teises išsilaikė su kolegos palaikymu


Jai greitas kreditas visiems nebuvo reikalingas, norint Ispanijoje išsilaikyti vairavimo licenziją. Kadangi dirbo pas labai gerus žmonės, kurie patys jai sumokėjo, kad ji galėtų vairuoti ir lengviau tvarkytųsi su prižiūrimais seneliais. Jų vaikai Jurgitą nusamdė darbui, o vairavimo teisės buvo reikalingos tam, kad būtų galima tuos senukus nuvežti ir į ligoninę, ir į kalnus. Taigi, Jurgitai tam tikra suma, galima sakyti, susitaupė tokiu būdu, kuomet šeimininkai už tai sumokėjo.

Pirmą mėnesį važinėdavo su prastesne mašina


Ir galbūt jau čia greita paskola automobiliui būtų labai pravertusi, jeigu ji būtų iškart taupiusi ar skolinusis bei įsigijusi savo mašiną. Kad ir pigesnę, už 1000 eurų, o ne už 10 tūkst., tačiau tokią, su kuria būtų galima ir būtų malonu važinėti. Deja, ji to nepadarė, nes norėjo atostogauti, o skolintis tiesiog nedrįso arba net nežinojo, kad yra tokios puikios skolinimosi sąlygos. Tačiau ji vairuodavo seną savininkų automobilį ir su juo didelių bėdų nebuvo. Žinoma, važiuodavo jis lėčiau, traukdavo prasčiau, tačiau visgi veikė ir važiavo.

Nepabūgo važiuoti su nauja mašina iš salono


Galiausiai savininkai nusipirko brangesnį automobilį – gerą ir iš salono. Štai čia ir prasidėjo problemos. Reikėjo sugalvoti, ką daryti toliau, ir kaip visa tai sutvarkyti. Taigi, jie nepabūgo važinėti su nauja mašina iš salono, nors tą daryti iš dalies ir buvo sudėtinga. Kadangi savininkai skolino, tai ji ir važiavo. O nauja mašina veikė puikiai – galėjai lėkti dideliu greičiu ir to net nejausti, labai paslankiai daryti keistus manevrus. „Su sena mašina būdavo toks jausmas, kad aš esu tokiame nerangiame gremėzde, dėl to labai atsargiai viską darydavau, kad tik neatsitrenkčiau į kitus. O su nauja viskas buvo taip plastiška ir lengva… Kol parkuojantis nesudaužiau sparno“, - pasakoja moteris.

Nuostolius atlyginti pavyko


Jurgita sako, kad jai labai pasisekė, kad savininkai nereikalavo visos žalos atlyginti. Jie vis tiek jautėsi šiek tiek kalti, kad man darbo reikalais skolina mašiną. Tad pusę žalos padengė patys. Na o aš kitai pusei pasiėmiau greitą kreditą.

Ko Jurgita pasimokė iš šio nutikimo:
  • Greita paskola tikrai gali padėti, tačiau reikia visada stengtis į tokias situacijas nepakliūti.
  • Visi pradedantieji klysta ir nereikia savęs pervertinti, todėl pradedantiesiems geriau klysti mažesnės rizikos sektoriuose, pavyzdžiui, vairuojant senesnio modelio mašina.
  • Geriau vairuoti nors ir pigiausią, bet savo mašiną, kadangi tektų atlyginti nuostolius visais atvejais iš savo kišenės, jeigu sudaužai svetimą mašiną.
  • Važiuoti reikia atsargiai.
  • Laiku grąžinus greitas paskola be uzstato, verta pasitaupyti pinigų arba imti kitą greita paskola telefonu, kad tik būtų galima kuo greičiau įsigyti savo nuosavą mašiną.