Kelionės mikroautobusu: sava kompanija, savu tempu



Vis dažniau prie lankytinų objektų galima išvysti sustojančius mikroautobusus ir iš jų išlipančias draugiškas 7-9 žmonių kompanijas. Keliauti su draugais visada smagiau, tai žino kiekvienas, o jei tai galima padaryti nevarginant savęs bei pigiau – tai tik geriau. Štai todėl mikroautobusų nuoma Vilniuje bei kituose miestuose populiarėja sparčiau nei spėji apsižvalgyti. O tuo tarpu mes pabandysime aptarti kelionės mikroautobusu privalumus.

Pamatyti daugiau neskubant

Yra žmonių, kurie nori pamatyti kuo daugiau, tačiau bijo rinktis pažintinių kelionių autobusu, nes tiesiog bijo nespėti paskui gidą. Tai natūrali baimė, visų skirtingas fizinis pasirengimas, galbūt sveikata neleidžia sparčiai kopti laiptais ar lipti į kalnus dėl sveikatos sutrikimų ar sveikimo po traumų periodo. O ir šiaip, kai kurie gidai atrodo tarsi bandytų ekskursijos metu nubėgti maratoną. Todėl pasirinkimas keliauti savarankiškai yra paprasčiausias būdas keliauti savu tempu, sustojant ilgiau ten kur norisi ir leidžiant sau improvizuoti, keisti maršrutą vos pamačius kažką įdomesnio ir sudominusio.

Su mylimais žmonėmis smagiau

Keliauti savarankiškai galima vienam, dviese ar su šeima. O galima ir su dviem šeimom ar draugų kompanija. Lengvajame automobilyje sudėtinga sutalpinti didesnę kompaniją (nepažeidžiant kelių eismo taisyklių maksimum keliautojų gali būti 4-5). O kur dar visi daiktai, kuriuos reikia pasiimti su savimi, ypač vykstant ilgesnei kelionei. Tuomet įprastas automobilis tikrai tampa per mažas ir nepatogus. O štai mikroautobusas gali talpinti 7 žmones, o bagažo vietos tikrai taupyti nereikės.

Kitas svarbus dalykas keliaujant mikroautobusu, jog visi vairuotojai yra vienoje vietoje. T.y. jei pavyzdžiui, keliautumėte septyni žmonės dviem ekipažais, tuomet kiekviename automobilyje turėtų būti po du vairuotojus. Tuo tarpu keliaujant mikroautobusu, užtenka mažiau vairuotojų pasiekti tą patį rezultatą. Vairavimo krūvis pasidalintas, visi vairuotojai spėja pailsėti.

O trūkumų nėra?




Žinoma yra, didžiausias tas, jog ne kiekvieno garaže stovi mikroautobusas. O ir dėl to, kad išvykstama vieną ar du kartus per metus į kelionę, laikyti garaže tokią transporto priemonę, neapsimoka. Tačiau šiais laikais tai ne problema, mikroautobusų nuoma gan sparčiai populiarėja, automobilių nuomos įmonės savo autoparką papildė ne vienu mikroautobusu, tad keliauti dabar gali kiekvienas.