Mitai ir faktai apie SEO galimybes...

 

seo

SEO reklama šiuo metu dažnai vadinama viena geriausių alternatyvų tokiu atveju, kai ieškote ilgalaikės reklamos, kuri užtikrins ir našius pasiekimus. Žinoma, pačios reklamos gali būti labai įvairios. Vienu atveju jos gali padėti efektyviai pasiekti rezultatą čia ir dabar. Kitu atveju jos dažniausiai yra orientuotos į ateitį, kadangi sistemingai dirbama su reputacija.

SEO paslaugos – puikus pasirinkimas. Dažniausiai jos nesirenka tik tie, kurie tiki mitais. O jie kartas gali trukdyti tinkamai pasirinkti reklamą. Apie tai plačiau – straipsnyje.

SEO – brangi paslauga?

 

Gana dažnai mitai susiję su paslaugų kainomis, tad nieko keisto, kad SEO taip pat įvardijama kaip viena brangesnių paslaugų, nors taip toli gražu nėra. Apskritai labai paprasta internete palyginti – kokios yra paslaugų kainos. Taip pat galima lygiagrečiai įvertinti – kiek teks papildomai investuoti, kad būtų sutvarkytas puslapis ir panašiai. Dažniausiai išlaidos būna didesnės nei planuotos, tačiau tenka su tuo susitaikyti, kadangi galiausiai investicijos sėkmingai atsiperka. Galiausiai, svarbiausia yra rasti gerą specialistą, kuris ne tik nusako kainas, tačiau ir konkretizuoja – kodėl viena arba kita kaina yra tokia, kokia yra. Tokiu atveju paprasčiau suvokti SEO svarbą ir nuspręsti, ar Jums tai yra tinkama paslauga.

SEO – nedidina pardavimų?

Turbūt ne kartą teko girdėti, kad SEO paslaugos skirtos vardo žinomumo gerinimui, taip pat jos padeda pasiekti kur kas geresnę reputaciją. Tokiu atveju kyla klausimas, ar šios paslaugos negali padėti pasiekti didesnių pardavimų? Tikrai gali, juk visi procesai vienas nuo kito yra neatsiejami. Paprasčiausiai efektyvus ir greitas pardavimų didinimas galimas naudojantis kitomis skaitmeninio marketingo galimybėmis tuo tarpu seo suteikia galimybę kur kas ilgesnį laiko tarpą džiaugtis nauda. Tokiu atveju ilgainiui, kai verslo vardas bus labiau žinomas – pardavimai natūraliai bus didesni ir tai yra neatsiejami dalykai vienas nuo kito.

Ne veltui žmonės dažniausiai renkasi ilgalaikius efektus, kurie suteikia galimybę būti labiau žinomu, o ne tuos efektyvius, kurie dažniausiai veikia trumpai.

Galiu pasidaryti seo pats?

 

Vienas gana aktyvesnių mitų yra susijęs su tuo, kad internete galima rasti labai daug info apie pačią optimizaciją. Tai dažniausiai paskatina galvoti, kad gana nesunkiai kiekvienas pats susirinks svarbiausią info ir gebės optimizuoti puslapį.

Deja, viskas tikrai ne taip paprasta. Tenka skirti nemažai laiko, kol galiausiai darbas pradeda nešti rezultatus. Juolab Google algoritmai nuolatos kinta, tad reikia juos sekti. Tik tokiu atveju pavyks pasiekti našų rezultatą.  O kadangi tas smulkmenų sekimas reikalauja daug laiko ir detalumo – daugeliui atrodo logiškiau kreiptis į tuos, kurie puikiai išmano visas smulkmenas ir kurių indėlis bus jaučiamas, našus, galiausiai, jis padės pasiekti išsikeltus tikslus.

SEO netarnauja ilgai

 

Dažnai minima, kad seo paslaugos yra viena ilgiausiai tarnausiančių reklamų, kuri džiugina ilgalaikiu efektyvumu. Tik konkurentai, kurie teikia kitas reklamos paslaugas, dažniausiai bando įrodyti, kad seo ne toks geras ir ne taip ilgai tarnausiantis pasirinkimas. Visgi, yra ir geriausiai tai gali įrodyti tie žmonės, kurie nors kartą naudojosi, kuriems buvo optimizuotas konkretus puslapis.

Žinoma, tai džiugina, kadangi kuo ilgiau reklama tarnauja, kuo ji pigiau kainuoja ir kuo daugiau kitų naudų galima gauti – tuo labiau seo tampa populiaresnis ir džiugina galimybėmis su savo verslu pasiekti tiek maksimaliai daug, kiek įmanoma.


Parengta pagal skaitmeninės rinkodaros agentūros FAD pranešimą spaudai.

 


Komentarai