Automobilio akumuliatorius, kokį pirkti?




Akumuliatorius yra gyvyiškai svarbi automobilio dalis, be jo automobilis net negalėtų pajudėti iš vietos. Nepaisant to, didžiajai daliai vairuotojų tai nėra įdomu, didžiausios žinios baigiasi akumuliatoriaus gamintojo pavadinimo žinojimu ir minimaliu supratimu apie akumuliatoriaus talpą. Visa tai yra labai paviršutiniška ir atėjus dienai keisti automobilio akumuliatorių, tenka iš esmės įsigilinti į visas charakteristikas tam kad užtektų kompetencijos priimti protingą sprendimą. Dalis vairuotojų šią pareigą patiki autoservisų ar parduotuvių konsutantams, tai nėra nieko blogo, tik tiek, kad šiuo atveju jums ne visada pasiūlys kaip sakoma protingą kainos ir kokybės santykį, o gali parduoti akumuliatorių kuris jau ilgą laiką užsigulėjęs sandėlio lentynoje arba bandyti įsiūlyti naujo gamintojo produktus už kuriuos pardavėjai gauna didesnius komisinius. Kaip neužkibti ant kabliuko ir pasirinkti teisingai?


Bent minimaliai pasidomėkite apie prekę


Renkantis akumuliatorių reikia surinkti bent jau minimalią informaciją ir priimti sprendimą savo galvą. Štai pagrindiniai dalykai kuriuos privalote žinoti.

Pirma, visi akumuliatoriai yra skirtingi, todėl pirmiausia išsiaiškinkite kokių išmatavimų akumuliatorius telpa jūsų mašinos variklio skyriuje. Paklaida gali būti iki centimetro, o kai kuriais atvejais laisvumo ant akumuliatoriaus padėklo gali ir nebūti.

Antra. Akumuliatorius turi pliuso ir minuso polius, todėl pagal tai koks jų išdėstymas turi rinktis ir kitą akumuliatorių, tik senuose automobiliuose akumuliatoriaus prijungimo laidai būdavo ilgesni, tad kartais būdavo įmanoma prijungti sukryžiavus laidus. Dabar deja laidai yra labai trumpi, tik tiek kiek reikia prijungti.

Trečia. Akumuliatoriaus talpa ir galia. Į šiuos parametrus reikia žiūrėti labai rimtai. Šioje vietoje negali būti jokių improvizacijų ir fantazijos. Automobilio startinę srovę ir talpą reikia rinktis pagal tai ką rekomenduoja jūsų automobilio gamintojas. Pavyzdžiui, pasirinkus didesnės talpos akumuliatorių, generatorius negebės pilnai užkrauti akumuliatoriaus. Ar žinote, kad net ir esant suderintų parametrų akumuliatoriui ir generatoriui, labai dažnai pasitaiko, kad akumuliatorius išsikrauna be priežasties. Taip gali atsitikti tada, kai automobiliu naudojamasi retai arba važiuojama trumpais atstumais. Netgi turint naują akumuliatorių, tikrai nebūsite kvaili jei bent kartą per metus užsuksite į autoservisą psitikrinti akumuliatoriaus būklės. Juk ir kainuoja tai nebrangiai, viso labo 3-5 eurus.


Komentarai