Kokias priemones rinktis kasdieniniam patalpų valymui?


Kasdieninis namų ir kitų patalpų valymas tai vienas iš pagrindinių buities darbų, kurį tenka atlikti vieną ar kelis kartus per savaitę. Tvarkantis namus, norisi viską padaryti kuo greičiau, todėl žmonės dažnai renkasi papildomas priemones – chemikalus, kurių pagalba lengviau išvalomos riebalų dėmės, kalkių nuosėdos.

Specialistai sako, jog chemikalų, kurių sudėtyje yra agresyvių medžiagų, naudojimas žalingas gamtai. Ypač jų koncentracija nuotekų vandenyje padidėja prasidėjus prieššventiniam namų patalpų valymui, nes žmonės juos intensyviau naudoja. Visiškai pašalinti iš vandens chemikalų nepavyksta, todėl taršios medžiagos atsiduria upėse, ežeruose, jos kenkia žuvims, gyvūnijai ir augmenijai.

Norint sumažinti šių agresyvių medžiagų plitimą patalpų valymui reikėtų rinktis saugesnes, ekologiškas priemones ar pasigaminti jų patiems namuose.

Patalpų valymas su saugiomis priemonėmis

Jeigu komercinių patalpų valymą atlieka speciali įmonė, reikėtų pasidomėti ar darbuotojai naudoja saugias, Europos Sąjungoje sertifikuotas priemones. Nes valiklių dalelės pasilieka ore, kuriuo kvėpuoja patalpose esantys žmonės, kai kurie darbuotojai būna alergiški agresyviems chemikalams. Besirūpindami savo darbo komandos ir klientų sveikata, įsitikinkite, kad patalpų valymas atliekamas saugiomis priemonėmis.

Kaip pasigaminti valiklių namų tvarkymui?

Tvarkant namus galima pasigaminti veiksmingų valymo priemonių, su kuriomis greitai pašalinsite riebalus, kalkes ir kitas dėmes.

1. Valiklis riebalams ir kitiems nešvarumams.

Norint pasigaminti riebalus skaidantį ir greitai juos naikinantį valiklį reikės:

2 stiklinių vandens,

0,5 stiklinės acto,

2 šaukštų sodos,

10 lašų arbatmedžio aliejaus.

Visus ingredientus sumaišykite purkštuve. Soda, reaguodama su actu skaido riebalus, todėl naudojant tokią priemonę juos lengva nuvalyti. Natūralus arbatmedžio aliejus naikina bakterijas, su šiuo valikliu galite valyti spinteles, plyteles, grindis.

2. Arbatmedžio aliejus dezinfekcijai.

Arbatmedžio aliejus turi dezinfekuojančių savybių, todėl namų patalpų valymas su šiuo aliejumi bus efektyvesnis.

3. Priemonė orkaitės valymui.

Orkaitės valymas bus lengvesnis naudojant šiuos ingredientus: vandenį, sodą, actą, purkštuką. Sumaišykite vandenį su soda ir šiuo tirpalu padenkite orkaitę, palikite pusvalandžiui. Vėliau nuvalykite sodos likučius ir apipurkškite paviršių actu, galiausiai viską išvalykite.



Komentarai