Vadovų paieška – standartiniai atrankų specialistų klausimai



Gerai, teorinių žinių užsiimantiems vadovų paieška tikrai netrūksta, tačiau kaip apie kandidato praktiką, nes ji yra labai svarbi ar net svarbesnė. Dauguma klausimų, kuriuos gausite, bus būtent susiję su ja todėl į tai žiūrėti pro pirštus tikrai nerekomenduojama. Natūralu, kad kiekvienas atrankų specialistas nori užtikrinti, kad bus pasirinktas ne pats gražiausias, o geriausias vadovas, todėl pasidalinsime keletu galimų standartinių klausimų interviu metu:

1. „Ko tikitės iš šios vadovo pozicijos?“- Atrankų specialistai nori žinoti, kas Jus paskatino pasirinkti šią rolę bei ko darbuotojas arba pavaldinys gali tikėtis iš Jūsų. Atsakyti reikia kaip įmanoma pozityviau, nes tai visada parodo tinkamą nusiteikimą. Taip pat galima papasakoti, kas patiko Jūsų praeities vadovuose ir kodėl nusprendėte pasekti jų pavyzdžiu. Pabrėžkite, kad į juos visada buvo galima kreiptis dėl įvairiausių problemų, kurios kildavo darbovietėje.

2. „Koks buvo Jūsų praėjęs vadovas?“- Tai dažniausiai yra susiję su tuo kaip sugebėjote dirbti su ne pačiais maloniausiais bosais, tačiau visais įmanomais būdais venkite kritikos jiems, nes taip yra testuojama ar būsite tinkamas lyderis ir nekartosite jau pačių išgyventų klaidų, todėl pozityvumas čia sveikintinas dalykas.

3. „Apibūdinkite, kaip išsprendėte problemą su kolega ar buvusiu pavaldiniu?“- specialistas, kuriam yra svarbu, kad vadovų paieška būtų efektyvi, tikrai Jūsų to paklaus. Jam yra svarbu sužinoti kaip Jūs susitvarkote su problemomis, kurių netrūksta kiekvienoje darbovietėje.

4. „Jeigu buvote šimtu procentų užtikrintas, kad Jūsų vadovas buvo absoliučiai neteisus, kaip su tuo susidorojote?“- atrankų specialistai tikrai žino, kad vis tiek buvote kažkam pavaldūs, todėl jam svarbu užtikrinti, kad ne tik rūpinsitės komanda, bet ir sugebate save kontroliuoti bei galite asmenines emocijas nesunkiai pastumti į šalį. Juk niekas nėra visada teisus ir neretai padaro kartais net elementarių klaidų, tačiau vadovams tai reikia parodyti taktiškai, per daug nešokant į akis.

5. „Kokiais būdais motyvuosite savo darbuotojus?“- atrankų specialistai nori pažvelgti į Jūsų kūrybiškumą bei atsidavimą dėl komandos ir pačios organizacijos. Čia turbūt galima labiausiai sublizgėti, tačiau nereikia persistengti, nes dėl to gali ir nepasisekti vadovų paieška Jūsų atžvilgiu.

Komentarai