Kada reikalingos nekilnojamo turto vertinimo paslaugos?

 



Turto vertinimas yra daugeliui žmonių aktualu paslauga, apie kurią dažnas susimąsto tik ruošiantis pirkti arba parduoti turtą. Kokiais atvejais gali būti reikalingos nekilnojamo turto vertinimo paslaugos?

Kam svarbus turto vertinimas?

Priimdamos sprendimus dėl nekilnojamojo turto sandorių, vertinimo ataskaitas naudoja įmonės, vyriausybinės įstaigos, fiziniai asmenys, investuotojai ir hipotekos įmonės. Kaip rodo praktika, nekilnojamo turto vertinimo paslaugos yra labai aktualios šiais atvejais:

·         Kai kreipiatės dėl paskolos, o jūsų namas ar žemės sklypas yra užstatas: bankas ar paskolą suteikianti institucija pareikalaus vertinimo ataskaitos prieš suteikdama jums paskolą. Nuo jūsų turto vertės priklausys, kiek pinigų jums paskolins jūsų bankas ar paskolą suteikianti institucija.

·         Perkant ar parduodant nekilnojamą turtą: prieš perkant ar parduodant savo būstą ar kitą NT objektą, būtina jį įvertinti. Vertinimas padės suprasti tikrąją turto rinkos vertę. Turto vertintojas aplankys jūsų turtą ir įvertins jo dabartinę vertę finansų ir nekilnojamojo turto rinkoje, atsižvelgdamas į visus veiksnius, lemiančius turto vertę.

·         Draudimo tikslais: Draudikai reikalauja tikslios turto vertinimo ataskaitos, kad nustatytų, kiek įmokų įmokėsite apdrausdami savo turtą. Draudikai taip pat naudoja vertinimo ataskaitas, kad nustatytų, kiek jie sumokės už jūsų turtą.

·         Imant hipoteką: hipotekos skolintojas pareikalaus turto vertinimo ataskaitos, kad nustatytų, kiek jis finansuos jums įsigyti nekilnojamąjį turtą.

Kodėl turto vertinimas ir nekilnojamo turto vertinimo paslaugos turi būti atliekamos profesionalų?

Nekilnojamojo turto agentai gali pateikti jūsų turto rinkos vertinimą, tačiau tik registruotas vertintojas turi kvalifikaciją ir licenciją parengti vertinimo ataskaitą, kurią pripažįsta ir kuria remiasi bankai, skolinančios institucijos ir teismai. Nekilnojamojo turto agentas teikia įvertinimą ir rinkodaros patarimus, už ką, jų nuomone, turtas bus parduotas.

„Nepriklausomas“ yra vienas iš svarbių veiksnių, nes registruotas vertintojas pagal Turto Vertintojų įstatymą ir privalo pateikti tikslią ir nepriklausomą turto ataskaitą. Kadangi kvalifikuotas vertintojas neturi finansinių interesų turtu, jam patikėta pateikti tikslias ir nepriklausomas konsultacijas, tikslias išvadas, pagrįstas išsamiais tyrimais, svarbius veiksnius, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti vertindami savo turtą.

Komentarai