Nauji butai Vilniuje: į ką atkreipti dėmesį turi kiekvienas pirkėjas?

Būsto įsigijimas yra vienas svarbiausių finansinių sprendimų, todėl labai svarbu tai padaryti teisingai. Norite būti tikri, kad pirkdami būstą Vilniuje nesuklysite? Dalinamės vertingais patarimais, kurie tikrai padės!
butai


1. Į pirkinį žiūrėkite realistiškai


Nauji butai Vilniuje yra labai paklausūs, tačiau turto pirkimas sostinėje yra brangus. Taigi, jei norite greitai išsikraustyti, gali tekti šiek tiek pakoreguoti savo pirkimo įpročius, išlaidas ir gyvenimo būdą, kad greičiau sukauptumėte reikiamą pinigų sumą.

Gali prireikti pietus į darbą neštis iš namų, į darbą važiuoti ne taksi, o viešuoju transportu, persikelti į tėvų namus taupymo sumetimais. Atminkite, kad tai – investicija į komfortiškesnę ateitį. Kuo didesnis jūsų pradinis įnašas, tuo mažesnės bus jūsų mėnesinės paskolos įmokos.

2. Darbas su paskolos brokeriu.


Nauji butai Vilniuje yra patrauklus pirkinys. Vis dėlto, jei būstą perkate pirmą kartą, tikėtina, kad nežinote, kur ir kaip kreiptis dėl paskolos gavimo.

Neskubėkite ir įvertinkite skirtingų bankų pasiūlymus. Pasikonsultuokite su daugiau nei vienu banko atstovu, kad būtumėte tikri, jog gausite geriausią įmanomą banko pasiūlymą konkrečiai savo situacijai.

3. Sumokėkite visas savo skolas


Būkite kiek įmanoma patrauklesni bankui, duodančiam paskolą. Atsižvelkite į tai, kokia konkurencinga yra būsto pirkimo rinka.

Kreipkitės dėl būsto paskolos tik neturėdami skolų. Kreiptis į banką skęstant skolose, turint neapmokėtų finansinių įsipareigojimų, sumažina tikimybę gauti norimą paskolą: galite atrodyti nepatikimi.Atkreipkite dėmesį į bet kokių neapmokėtų kredito kortelių likučių, įskaitant paskolos grąžinimą už automobilį ar kitus didelius pirkinius, taip pat neapmokėtas kredito kortelės skolas.

Ruošiantis kreiptis dėl paskolos, taip pat pravartu mažinti vartojimą, rečiau apsipirkinėti, išvengti nepagrįsto išlaidavimo. Jeigu turėsite mažiau skolų, visada galėsite pasiskolinti daugiau!

4. Laikykitės finansinės drausmės (ir apsvarstykite papildomas išlaidas)


Nauji butai Vilniuje pareikalaus finansinės drausmės. Prieš pasirašydami sutartis dėl naujo turto turite būti tikri, kad galite tai sau leisti. Be rezervacijos mokesčio (dažniausiai jis sudaro 5–20 proc. būsto kainos), turite išsiaiškinti, ar galite kas mėnesį mokėti būsto paskolą.

Atminkite, kad į būsto pirkimui reikalingą sumą įeina ne tik prašoma būsto kaina. Taip pat turite atsižvelgti į persikėlimo išlaidas, susijusius mokesčius ir dabartines pragyvenimo išlaidas.

Komentarai